Kiss-Rigó László újraszentelte a maroslelei Dessewffy-keresztet, beszédet mondott Latorcai Csaba a KDNP ügyvezető főtitkára is

A Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke újraszentelte a Maroslelén található katolikus templom előtti Dessewffy-keresztet, amelyet 1912-ben emeltek Dessewffy Sándor néhai csanádi püspök emlékére. Az újraszentelésen beszédet mondott Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára és Drimba Tibor, Maroslele KDNP-s polgármestere is számolt be az MTI.

Latorcai beszédében azt mondta, hogy szerinte szimbolikus a kereszt újraszentelése, mert Nyugat-Európában éppen eltávolítják a kereszteket és templomokat becstelenítenek meg, miközben Magyarországon összefogással újítják meg az emberek ezeket a szimbólumokat majd hozzátette, hogy Európa elvesztette hitét, és ezzel feladta békéjét és biztonságát.

Drimba Tibor polgármester beszédében elmondta, hogy szerinte a kereszt jelképe annak is, hogy szükség van az összefogásra és a keresztény kultúra,  a nemzeti hagyományok megóvására. Hozátette azt is, hogy aki ismeri Maroslele történetét, az tudja, hogy a kereszten megörökített püspök nélkül Maroslele nem létezne.