Pénteken csak kilépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely, Ásotthalmon hosszabb nyitvatartás lesz

A rendőrség közölte csütörtökön honlapján, hogy a kilépés gyorsítása érdekében pénteken 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról Szerbiába tartó utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. Azt írták, a Magyarországra belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják. Szintén a torlódás csökkentése érdekében az ásotthalmi átkelő január 15-ig 7 óra és 22 óra között fogadja az utasokat.

A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben tart nyitva Csongrád-Csanád megyében. Így a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely 24 órában, a kiszombori és nagylaki közúti határátkelőhely szintén egész nap, míg a röszkei, kübekházi és tiszaszigeti közúti határátkelőhely 7 és 19 óra között működik.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.