Lázár János elugrott kávézni a makói Mekibe, még a konyhára is benézett

„A makói Mekiben nincs dress code: nem kötelező az öltöny és a nyakkendő” – írta pénteki Facebook-posztjában a hódmezővásárhely–makói térség országgyűlési képviselője, építési és beruházási miniszter. Lázár egy hivatalos találkozó szünetében ugrott ki egy kávéra, emiatt mint fogalmaz, egy kicsit kilógott a vendégek közül, „akik bizony már az első héten is sokan voltak”.

A miniszter a fotók alapján hosszú kávét fogyaszthatott, ezt ugyanakkor nem tudjuk biztosan megerősíteni. Tejszínt mindenesetre biztos, hogy tett az italba. Az egyik képen az látható, ahogy Lázár valószínűleg a pult mögé is bement, hogy bekukkantson a konyhára.

A makói McDonald's még szerdán nyitotta meg kapuit, az eseményen a Szegeder is ott volt, Balogh Gergő kollégám részletes cikket írt a nyitásról, ami a Telexen is megjelent a két lap együttműködésének keretén belül. „Adjatok hálát mindig mindenért” – mondta szerdai beszédében Farkas Éva Erzsébet fideszes polgármester, aki hálát adott a támogatásért, először is Lázár Jánosnak, aki szerinte a kezdetek óta állt teljes mellszélességgel a beruházás mellett.

Az eseményen Lázár nem vett részt, helyette Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese osztotta meg gondolatait. Szerinte Makón „olyan gyorsétterem nyílt, amire még Hódmezővásárhelyről is irigykednek, és onnan is ide fognak átjárni”. Mondandóját azzal a jól ismert kormányzati szlogennel zárta, hogy „Makó nem hátra megy, hanem előre”.

A közel harminc kilométerre fekvő, majd' kétszer akkora Hódmezővásárhely és Makó között Márki-Zay Péter polgármesterré választása óta vannak rivalizálások a politikai térben. Miután Márki-Zay megnyerte a 2018-as időközit, Lázár János országgyűlési képviselőként inkább magára a térségre, mindinkább Makóra kezdett el koncentrálni, holott előtte 10 évig volt vásárhelyi polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Megnyílt a makói McDonald's, még Lázár Jánosnak is hálát adtak érte

Nem féltik a lakók a helyi vállalkozókat az újonnan épült makói McDonald's-tól, aminek átadóján hálaadással és kormánypárti szlogenekkel keveredtek a tálcán felszolgált szószok.