Vége a 300 milliós megyei identitáserősítésnek, lezajlott az uniós projekt

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert még 2020-ban az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című projekt keretein belül, mely mostanra zárult le: nem lesz több identitáserősítés a megyében.

Mint az erről szóló közleményükben írják, „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-os projekt átfogó célja volt a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése a helyi lakosság körében. A projekt 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretein belül.

A projekt során Csongrád-Csanád megye településein, egy 31 állomásos rendezvénysorozat keretén belül erősítették az identitást, hogy a megye területén élőket egy közösséggé formálják. Emellett a projekt hangsúlyt fektetett a történelmi hagyományok felkutatására, a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre és a sportos életmódra nevelésre.

Bemutatásra kerültek a megye múltbéli hősei, illetve Csongrád-Csanád megye értékei. A projektben lehetőség nyílt minden megyei település számára a megjelenésre, a helyi sajátosságok és értékek feltárására, bemutatására. Elkészült a projekt saját honlapja és a hozzá kapcsolódó applikáció, 14 kiadvány és 60 települési imázsfilm, valamint megyénk történelmi hőseit bemutató kisfilmek.

A projekt keretében szervezett rendezvényeken cél volt a közösségteremtés, a helyi termelők és képzőművészek bevonása a társadalmi szerepvállalásba, melyek 26 településen valósultak meg a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat szervezésében 2021. január 1-je és idén szeptember 30-a között.

De mégis mi ez és hogy néz ki a gyakorlatban? Az egyik közelmúltbeli, Szőregen tartott eseményt mi is meglátogattuk, élményeinket az alábbi cikkben lehet olvasni:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szőregen erősítettük az identitásunkat, amikor lépre csalt egy mágus

Identitáserősítő napot tartottak ma Szőregen. A programot a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat szervezte, hiszen ez is része annak a 2021-ben elstartolt programsorozatnak, ami Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítését tűzte ki céljául, és teszi azt faluról falura. Mivel nem igazán értettük, hogy hogyan működik az ilyesmi, megnéztük.