A kormányközeli lapok szerint hamarosan vádat is emelhetnek Szabó Bálint ellen elrablásának ügyében

Hatóság félrevezetésével gyanúsítja a rendőrség Szabó Bálintot, aki másfél évvel ezelőtt azt állította, ismeretlenek elrabolták, elkábították, majd pedig egy égő szalmabálán tért magához – legalábbis a kormányközeli Mediaworks hírcentruma azt állítja, hogy erről értesültek.

A kormányközeli Magyar Nemzet cikke szerint hamarosan vádat is emelhetnek Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő ellen hatóság félrevezetése miatt, miután az ezzel kapcsolatos iratokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megküldte az illetékes ügyészségnek.

A cikk feleleveníti, hogy Szabó Bálint tavaly február közepén eltűnt egy napra, majd arról számolt be, hogy futni indult, ám két maszkos-kapucnis férfi várta, akik elkábították, majd nem akármilyen körülmények között tért magához: arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz.

Pár hónapra rá a Békés megyei rendőrök megszüntették a nyomozást, ugyanis nem tudták megállapítani sem a személyi szabadság megsértésének, sem más bűncselekménynek a gyanúját. A nyomozás lezárása után hamis tanúzás gyanúja miatt tettek feljelentést, a nyomozásra pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki.

A Mediaworks–Hírcentrum információi szerint Szabót végül hatóság félrevezetésével gyanúsították meg, a Magyar Nemzet megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat a Makói Járási Ügyészségnek küldték meg. Az ügyészség ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy az iratok elbírálása folyamatban van.

Szabó Bálint a gyanúsításával összefüggésben úgy nyilatkozott a Mediaworks Hírcentrumának, hogy tud minden ellene indult eljárásról és hozzátette, akár újabb retorziókra is számít. Ugyanakkor hangsúlyozta, mások ellen ő is több eljárást indított már.

A független szegedi önkormányzati képviselő legutóbb az augusztus 20-ára szervezett gazdatüntetést (ennek egyébként pont ezekben az órákban lett hivatalosan is vége), amelyről számtalanszor beszámoltunk, még egy rövidebb interjú is készült Szabóval. Bár az érdekes, hogy mostanában, a gazdatüntetés miatt reflektorfénybe került politikus ügyeit meglepően sok helyről kezdték feltárni, leginkább kormányközeli portálok pedig hirtelen jól értesültek lettek a korábbi ügyével kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Megnéztük Szabó Bálint budapesti gazdatüntetését, amin hét ember ül egy sátorban az út szélén

Még a Kormányinfón is előkerült Szabó Bálint és az elmaradt gazdatüntetés, ami hét fővel azóta is tart Budapesten, eközben úgy tűnik, hogy a gazdák valamennyire elkezdték szervezni magukat, már egy traktoros és több autós tüntető Budapesten van, illetve oda tart. Ahogyan mi is, ugyanis megnéztük a Szabó-féle, napok óta tartó gazdatüntetést.