Megy a politikai szócsata Vásárhelyen, mert még mindig nincs McDonald's a városban

A helyi jobboldali sajtó szerint miközben Makón már alapoz az amerikai fastfood-lánc, addig a vásárhelyi Mekiből semmi sem lesz. A város baloldali alpolgármestere szerint minden rendben halad.

A vásárhelyi fideszes hírportál, a Promenad24 írta meg még múlt héten szerdán, hogy a makói Kossuth utcai benzinkút mögötti területen épül az McDonald's gyorsétterem, amelynek autós kiszolgálásra alkalmas része is lesz.

A cikkben azt írják, hogy Makón ugyan lesz ilyen étterem, de a McDonald’s hódmezővásárhelyi beruházása úgy tűnik, meghiúsul a Kaszap utcán, a Promenad24 értesülései szerint ugyanis a nemzetközi gyorsétterem-hálózat visszalépett a beruházástól, nem nyit éttermet a városban. „Úgy tudjuk, a beruházást maga a polgármester is erősen kapacitálta és támogatta, sőt, többször is megígérte, ám egyelőre semmilyen érdemi előrelépés nem történt az ügyben” – írja a portál.

Minderre reagált vasárnap Szabó János hódmezővásárhelyi alpolgármester, aki azt írta, a héten telefonhívást kapott Budapestről, a McDonald's egyik vezetőjétől. Országos sajtófigyelésük révén jutott el hozzájuk a helyi cikk, ami róluk szólt. Ez említett személy Szabó szerint a cikkben leírtakra azt felelte, ebből egy szó sem igaz.

A cég illetékese Szabó szerint újra biztosította őket, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik. További egyeztetés folyik köztük, hogy hol fognak saját erőből játszóteret és/vagy zöldítést, parkosítást is végezni Vásárhelyen.

Az ugyanakkor tény, hogy a vásárhelyi Meki leendő helyén még egy fűcsomót sem téptek ki.