Makó egyik OMV-benzinkútjánál az összes üzemanyag elfogyott, nem tudni, miért

Nemrég írtuk a vg.hu értesülései alapján, hogy az OMV osztrák olajvállalat schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani, így a piaci szereplők szerint újabb kormányzati intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy pótolni lehessen az így keletkező hiányt. Magyarán kifogyhatnak az üzemanyagból a OMV-töltőállomások, vagy akár be is zárhatnak.

Bár a kormány és maga a vállalat is hevesen igyekezett cáfolni ezen értesüléseket, mondván a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyagellátása. Hozzátették, Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit.

Mindeközben azonban mégis kellett hatósági intézkedés az előzetes hírekkel összhangban: a magyar kormány ugyanis engedélyezte, hogy a hazai startégiai tartalékból kapjon üzemanyagot az osztrák cég.

Azonban a szeged.hu cikke szerint ez sem volt elég; mint a portál írja, bár országos ellátási gondokról nem kaptak információt, de az OMV makói töltőállomásán ma már sem hatósági áras, sem piaci áras üzemanyaggal nem tudtak szolgálni. Makó egy másik üzemanyagtöltő állomásán elmondták a lapnak, náluk is elég rapszódikus az ellátás, van, amikor nem érkezik újabb szállítmány.

A kutasok azt nem tudták megmondani, hogy miért alakult ki a hiány, ők semmilyen tájékoztatást nem kaptak a cégtől. Az önkormányzati hírportál munkatársa két szegedi OMV-kútnál is járt, azonban egyik helyen sem volt gond, volt üzemanyag.