Épp a választások előttre készült el a harminc éve hiányzó deszki bölcsőde

„Hajrá, Deszk! Hajrá, Magyarország! 🇭🇺” – ezzel a szlogennel zárta Bartók Csaba pénteki Facebook-bejegyzését, amelyben az országgyűlési képviselőjelölt arról számolt be, hogy harminckét év után ismét van bölcsőde Deszken.

A huszonnégy férőhelyes intézményben – amit 328 millió forintból húztak fel – Juhász Tünde kormánybiztos és Király László polgármester társaságában vágták át a trikolór szalagot.

„Ez a beruházás is azt bizonyítja, hogy Magyarország kormányának fontos a magyar családok és gyermekek jövője. Az elmúlt évben 177 milliárd forintot fordított a kormány gyermeknevelés fejlesztésére. 2010-hez képest jelenleg közel 70 százalékkal több bölcsődei férőhely biztosított, mint korábban” – írta Bartók.

A választások előtti pillanatokban egyébként Szegeden sem ritka, hogy pont akkorra készülnek el adott beruházások. Most, a 2022-es kampányban a vértói parkfejlesztést adták át egy héttel az urnákhoz vonulás előtt, sde igencsak emlékezetes, amikor 2019-ben 38 órával urnanyitás előtt adtak át egy újszegedi játszóteret – ami száz méterre van a helyi szavazókört jelentő általános iskolától.

A Szegederen vasárnap hajnaltól közvetítjük a választásokat. Ami komolyságot igényel, ott megadjuk a módját, emellett azonban beszámolunk olyan apróságokról is, amikkel máshol nem találkozhat az olvasó. Amennyiben szeretne a politikától független, objektivitásra törekvő forrásból tájékozódni, vasárnap kapcsoljon a Szegeder.hu-ra!