A sajtót elfelejtették meghívni, de átadták a Vértó megújult részeit

A választások előtt kereken egy héttel adta át Szabó Sándor országgyűlési képviselőjelölt és Botka László polgármester a Vértó rehabilitációját, amelyet 653 millió forintból hajtott végre a város.

A kerületben újrainduló Szabó Sándor arról beszélt az átadón, ez Makkosházán az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlesztése, amiben szerinte nemcsak a Vértó, de a környező lakótelepi részek is érintettek voltak. „Az elmúlt években a városrészben 2 milliárd 200 millió forintnyi fejlesztés valósult meg. A Vértó mellett két óvoda, egy iskola és egy bölcsőde is megújult” – sorolta Szabó.

A Vértón most a következőket csinálták meg:

  • Létesült egy 120 centiméter széles, rekortán futópálya.
  • Pihenőteret hoztak létre a körút és a Vértói út sarkánál padokkal, ivókúttal és bringatámaszokkal.
  • Csináltak egy kutyás ügyességi pályát, illetve röplabdapályát és fitneszparkot is.
  • Másfél méter széles, akadálymentes, térkövezett sétány épült a tó köré.
  • Lett új játszótér és kispiac, illetve fásítottak is természetesen.

Bár elméletben ez nem egy hivatalos átadója volt a projektnek, az azért erősen árulkodó, hogy beszédet mondott Szabó Sándor mellett még Botka László is, akik mindketten büszkén számoltak be erről, illetve a többi zöld fejlesztésről, ami az elmúlt években a városban történt.

„Három év alatt a szegedi önkormányzat 5 milliárd 300 millió forintot fordított a város zöldterületeinek megújítására.  A Zöld város program keretében az elmúlt években megfiatalodott az újszegedi liget, Odessza, Belső-Tarján, a Stefánia, a Móra park és a Roosevelt tér, most pedig a Vértó és környéke” – fogalmazott Botka.

Az eseményről az önkormányzati tulajdonú szeged.hu készített beszámolót, itt képek is találhatók.