A rendőrség egy kézikamerás horrorfelvételt osztott meg a határról, amint visszavernek egy áthatolási kísérletet

A rendőrség megint posztolt egy igazi akciófilmeket megszégyenítő felvételt a Police.hu weboldalra. A múltkori videón mindenféle fegyveres válogatás volt a határról, a mostani viszont egyetlen helyszínen készült; egy éjszakai létrás áttörési kísérletről, mintegy Blair Witch Project kézikamerás felvételként.

Az eleinte láthatatlan valószínűleg fiatal férfiak, de az is lehet, hogy ismeretlen lények entitások faágakat dobálnak át a rendőrökre Vajdaság irányából, akik pajzzsal és gázspray-vel vannak felszerelkezve. A videót érdemes megnézni, mert innentől spoiler: az egyik ember alakú migráns bedühödik a gáztól, és a pajzsos rendőr felé lendíti a létrát, de a rendőr ezt elhárítja, majd újból lefújja gázspray-vel, mire a behatolási kísérlet meghiúsul.

Eközben villódzó fények és kiabálások, angol hangosbemondós felszólítások, fatuskó-eső fokozzák a hangulatot, amit a rendőrség csak ennyivel kommentált: „Magyarország határa napjainkban”. A videó címe pedig Kommentár nélkül. A felvétel második felében azonban megoldódik a rejtély, ugyanis reflektorral megvilágítják a láthatatlan támadókat, akik igazából illegális migránsok.

A felvétel alapján a kerítés fölött áthajított fadarabok közt voltak 3040 centis tuskók és egyméteresnél hosszabb husángok is. Az egyik határsértő csúzlit tartott a kezében. Bemutatták azokat az üveggolyókat is, melyeket feltehetően a csúzlival lőttek át magyar oldalra: