A rendőrség közzétett egy videót, amin fegyverrel imitáltak csőre töltést az „egyre agresszívebb migránsok”

Egyre több támadás éri a határt védő rendőröket és katonákat, a közelmúltban üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk, és fegyvert vagy annak utánzatát is látták a migránsoknál közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Korábban kövekkel, botokkal vagy gázspay-vel támadták a rendőröket és katonákat a déli határon írták. A közlemény szerint kedden este határsértésre készülő férfiak nagyobb csoportja támadt a Készenléti Rendőrség ideiglenes biztonsági határzárnál szolgálatot ellátó járőreire. A migránsok nagyobb fadarabokat dobáltak a rendőrök irányába, majd 12 centiméteres üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A járőröknek a támadás ellenére sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépést. Ezt követően két esetben is fegyvernek látszó tárgy tűnt fel egy-egy migráns kezében. Másnap éjszaka egy férfi „csőre töltést” imitált a járőrök irányába, később folyamatos fenyegetőzés mellett jól láthatóan egy pisztolyra hasonlító tárgyat tett zsebre. Majd kövekkel és fahusángokkal dobálták a járőröket, akik megakadályozták a határsértést.

Néhány órával később a katonák láttak két férfit, akik egy távcsővel felszerelt feltehetően légpuskával jelentek meg az ideiglenes biztonsági határzárnál közölték. A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon idén másfél hónap alatt 28 alkalommal támadtak meg rendőröket és katonákat az illegális migránsok, ezzel több tucat gépjárművet rongáltak meg. Minden második napra jut egy erőszakos támadás ezen a határszakaszon olvasható a közleményben.