Már két hónapja nem kap fizetést Zsiga Katalin, akit állítása szerint két kollégája elkábított, megerőszakolt és levideózott

Zsiga Katalin anyagilag is nehéz helyzetbe került amiatt, hogy nem hajlandó azokkal a munkatársaival együtt dolgozni, akiket feljelentett írja a Blikk.

„Ellátmányt nem kaptam, a hat havi juttatást sem akarják kifizetni. Rendelkezési állományba kellene helyezniük, ehelyett igazolatlan távollétet állapítottak meg részemre” – panaszolta Zsiga Katalin a lapnak. Az őrmester tavaly december 10-e óta nem dolgozik.

Korábban írtuk, hogy Zsiga Katalint  állítása szerint – két kollégája elkábította, megerőszakolta és közben levideózta. A rendőrnő szerint szüzességét a meggyalázói vették el. Katalin feljelentést tett, az ügyben minősített szexuális erőszak gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen.

Január 24-én szembesítették a rendőrnőt azzal a volt kollégájával, akitől ő tudomást szerzett a felvételről. Amikor a két egyenruhás szemtől szemben állt egymással és Zsiga Katalin említést tett a felvételről, a volt munkatárs nem szólt közbe. Az eljárás úgy folyt tovább, hogy nem derült ki, hogy valóban készült-e videó az állítólagos erőszakról.

Katalin őrmester kérte az ügyészségtől igazságügyi orvosszakértő kirendelését is annak megállapítására, hogy az ellene elkövetett szexuális cselekmény megtörtént-e. Továbbá kezdeményezte annak a sötétkék ruhának a lefoglalását is, amit a történtek idején viselt, hogy a textilen fellelhető biológiai maradványokat rögzítsék.

A rendőrnő ellen a Készenléti Rendőrség parancsnokhelyettes fegyelmi eljárást indított. Annak lefolytatását azonban addig felfüggesztették, amíg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség meg nem vizsgálja, hogy többek között Zsiga Katalin kibújt-e a szolgálati feladatai ellátása alól.