Lázár egy Mastercard-szlogennel utasította el Márki-Zay Péter választási vitára invitálását

Lázár János országgyűlési képviselő és miniszteri biztos Facebook-posztban reagált Márki-Zay Péter vitára invitálására. Szerinte az itt élő emberek érdekeinek érvényesítésében, a településeink építésében és a vidék fejlesztésében továbbra is számíthatnak rá, minden másra ott van Márki-Zay Péter.

Mint ismert, január közepén Orbán Viktort hívta miniszterelnök-jelölti vitára Márki-Zay Péter, a Fidesztől azonban elutasították felkérését azzal az indokkal, hogy a Márki-Zay mögötti összefogásban a legnagyobb párt vezetője dönt a kérdésekben, aki a DK Gyurcsány Ference.

A hódmezősávárhelyi polgármester egyéniben Lázár Jánossal is megküzd majd áprilisban, ezért kihívta vitára a jelenleg regnáló országgyűlési képviselőt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Orbán nem áll ki vitára, most Lázár Jánost hívta ki Márki-Zay

A hódmezősávárhelyi polgármester egyéniben Lázár Jánossal is megküzd majd áprilisban, ezért kihívta vitára a jelenleg regnáló országgyűlési képviselőt.

„A jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem. A demokrácia alapja a vita. Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé. Arra kérem Lázár Jánost, hogy adja meg ezt a tiszteletet a választópolgároknak. Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni” – írta Márki-Zay.

Lázár János két napra rá Facebook-posztban reagált: Velem sem fog vitatkozni a baloldal jelöltje. Vitaképtelen az, aki nem mond igazat, aki sértegeti a más véleményen lévőket, aki becsapja saját szavazóit is. Aki a gondjaira bízott település helyett csak önmagát építi. Aki jobboldalinak mondja magát, mégis a gyurcsányi baloldal visszatéréséért küzd. Aki arra sem képes egyenes választ adni, hogy menni akar vagy maradni: a parlamentet választaná vagy a polgármesterséget?

Hódmezővásárhelynek és a választókerületnek nem vitára, hanem munkára van szüksége. Az itt élő emberek érdekeinek érvényesítésében, a településeink építésében és a vidék fejlesztésében továbbra is számíthatnak rám.

Minden másra ott van Márki-Zay Péter.