Éjszaka is jár ezentúl a tram-train, a csúcsidőben sűrítik a járatokat

Január 10-étől hétköznaponként a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje, csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig ezentúl éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok – közölte a MÁV közleményében.

Az új járatok Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak. Munkanapokon további új betétjárat indul Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra, így a városi szakaszon is egyre többen választhatják a kényelmes új járműveket a villamosok mellett.

Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig éjszaka is óránként közlekednek a járatok a két város között, ezzel segítve a hétvégi kikapcsolódásból való biztonságos hazautazást.

A végleges menetrend kialakítása folyamatos vizsgálat alatt áll a MÁV szerint, amelyben a szakemberek figyelembe veszik az utasforgalmi próbaüzem tapasztalatait és az utasok észrevételeit is.