2022 őszén indul a katonaiskola Hódmezővásárhelyen

Egy új intézmény épül 2024-ig a városban, de a képzés maga már 2022 szeptemberéből elindul – erről beszélt a Rádió7 műsorában Tóth István ezredes.

„2022 szeptemberében a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kihelyezett tagozataként egy évfolyammal indul meg a katonai szakképzés Hódmezővásárhelyen. Ennek előkészítő munkálatai már javában folynak, az iskola a laktanya területén található régi nőtlenszállón kap helyet” – mondta Tóth.

Itt néhány tantermet alakítanak ki, és egyébként kollégiumként szolgál majd az épület, tehát nagyobb átalakításokra nem lesz szükség. A képzés során oktatott tantárgyak egy részét fogják itt megtartani, a közismereti tárgyakat pedig a városban található oktatási intézményekben.

„2024-től pedig megnyílik a katonai szakközépiskola az Ady Endre utcán, a volt Démász-székház helyén, a laktanyával szemben, a 47-es főút város felőli oldalán. Ez az elhelyezkedés hatékony együttműködést biztosít a laktanyával, ami azért fontos, mert a különböző támogatásoknál is számít a középiskola a katonai objektumra” – tette még hozzá.