Tiborcz István fizette ki az elhunyt mórahalmi mentős családjának összes adósságát

November 17-én halt meg a mindössze 47 éves mórahalmi mentős koronavírusban, így Hatvani Balázs családja – a felesége Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán – kilátástalan helyzetbe kerültek az apa elvesztésével. A család vállát ráadásul több hitel nyomta, ezért Gera Zsolt, a Mórahalmi Mentőállomás vezetője adománygyűjtésre buzdította ismerőseit, hogy a bajban lévő feleségnek és gyerekeknek segíteni tudjanak.

Gera Zsolt később bejelentette, hogy egy neve elhallgatását kérő üzletember is jelentkezett, aki azt szerette volna, ha az eddig összegyűlt adomány megmarad a családnak, ezért a hitel teljes összegét magára vállalta. Sokáig nem lehetett tudni ki ez a bizonyos személy, bár a Pesti Srácok már december elején belengette, hogy

nem más, mint Orbán Viktor veje, Tiborcz István lehet.

Mára nyert bizonyosságot a dolog, ugyanis Gera Zsolt egy újabb posztban fedte fel az adományozó kilétét, aki valóban Tiborcz István. Mint bejegyzésében írta: Tegnap megismerhettünk egy embert. Hazugság volna a részemről, ha azt mondanám nem tartottam a találkozástól. Meglepett... 

Fotó: Gera Zsolt / Facebook

Így folytatta: „Olyan természetességgel és közvetlenséggel üdvözölt, mintha régóta ismernénk egymást. Azt mondta, el kellett jönnie. Mindenkinek hozott ajándékot: Zalán imád legózni, Eszter vágyott egy tabletre, Barni pedig nagyon szeret fényképezni és szüksége volt egy állványra. Annak érdekében, hogy a gyerekek otthonról tudjanak tanulni, ezek mellé érkezett egy laptop is meglepetésként.

Miután minden gyereket beszippantott a sok ajándék, volt lehetőségünk beszélgetni. Nem volt semmi művi, semmi megrendezett. Ültünk a kis teraszból átalakított étkezőben, a kihúzható kis asztal mellett egy széken, és Esztike által készített kókuszgolyót majszoltuk. Felidéztük Balázs emlékét, kicsit meg is váltottuk a világot. Észre sem vettük, hogy órák teltek el.

Akkor, ott megállapodtunk abban, hogy kilép a névtelenségből, hogy mások is kezet nyújtsanak a rászorulóknak. Sok mindenről beszélgettünk, de mondott valamit, ami még most is visszacseng a fülemben. „Annyi helyre kell a segítség, hogy elengedhetetlen az összefogás a szükségben. Azok az emberek, akik nap mint nap az életüket kockáztatják az embertársaikért, mentősök, tűzoltók, rendőrök éppúgy megérdemlik, hogy a bajban rajtuk és családjaikon is segítsen valaki.”

Tiborcz István, aki elhunyt barátunk és bajtársunk családjának minden adóságát kifizette, ma azt is megígérte, hogy Balázs családja mellett marad és a továbbiakban is segíteni fog nekik. Köszönjük Istvánnak és annak a sok-sok jó embernek a segítséget, akik megváltoztatták három csodálatos gyermek jövőjét.

Tegnap épp Mészáros Lőrinc válaszolt a szegedi nyugdíjasok levelére, akik a nyáron még tüntetést is tartottak, miután megváltoztak a felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó, a Forrás Szállóval összenyitott Napfényfürdő bérleti konstrukciói. Ebben a felcsúti milliárdos ígéretet tett arra, hogy az érintettek a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlet-típust:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Mészáros Lőrinc válaszolt: kompenzálják a szegedi nyugdíjasok fürdőbérletét

A Mészáros Csoport Kommunikációs Igazgatósága válaszolt megkeresésükre egy közleménnyel: Mészáros Lőrincnek, mint az OPUS GLOBAL Nyrt. többségi részvényesének a szegedi fürdő üzletmenetébe, menedzsment-döntéseibe nincs beleszólása, de magánszemélyként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kompenzációt nyújt a helyben élő nyugdíjasoknak.