A Promenad24 szerint őzekkel ütközött az egyik tram-train kedd reggel, így szervizelésre szorul

Őzek ugrottak kedden reggel a Vásárhely és Szeged között közlekedő egyik tram-train szerelvény elé. A vadak az ütközés során kárt is okoztak a járműben, mely így szervizelésre szorul – tudta meg a Promenad24.

Korábban írtuk meg, hogy valami történt a vonalon, mivel a szerelvények csak Szeged-Rókusig közlekedtek Hódmezővásárhely vasútállomástól járműmeghibásodás miatt és a menetrend betartása érdekében a Mávinform szerint. Mint azt megjegyzik, Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomások között a Szegedi Közlekedési Társaság saját járművel pótolja a tram-train járatokat. Rókus vasútállomáson egy villamos várja a tovább utazókat.

Azt megtudtuk, hogy a hétfőn hajnalban még Lázár Jánosékat is szállító 007-es pályaszámú tram-trainnek meghibásodott az egyik dízelmotorja, így az még mindig nem közlekedik. A tervezett három jármű helyett csak kettő (005, 003) jár Szeged és Hódmezővásárhely között, azonban nem tiszta, hogy a reggeli járatkiesés a vadgázolás miatt volt-e, mivel a Mávinform is két járművet írt, de a MÁV vonatkövető rendszere szerint ezek ugyanazok voltak, mint tegnap, a hetes nélkül. Így ha az őzekkel való ütközés igaz, az azt jelentené, hogy már csak egy jármű maradt.