Lázár beleszállt Márki-Zayba, egymást oltják tramtrain-ügyben

Lázár János szerint a vásárhelyi polgármester semmit sem tett a vasútvillamosért, most meg pitiáner módon kötöszködik.

„Ilyen egy politikai potyautas! Semmivel nem járul hozzá a beruházás sikeréhez, pitiáner módon kötekedik, a kákán is csomót keres, miközben kényszeredetten próbál tetszelegni. Nekünk ez már nem újdonság, hiszen eddig is így vezette a várost” – írta Lázár Facebook-oldalán.

Szerinte Márki-Zay most az egész országra ki akarja terjeszteni a "sikeres modellt", ugyanis a szokásos stílusában most is csúsztatott, amikor a tram-train költségeiről, megvalósításáról vagy épp menetrendjéről beszélt. „Ezután csöndben visszavonta azt az ígéretét, hogy a vásárhelyi közösségi közlekedés ingyenes lesz. Bejelentette ugyanis, hogy a tram-trainre ez már nem vonatkozik, mert Lázár… De a nap híre mégsem ez, hanem az, hogy a tram-traint megterveztük, kilobbiztuk és megcsináltuk. Jó utat, Vásárhely!”

Márki-Zay Péter nemsokkal a tram-train elindulását követően beszélt annak vélt hátrányairól. Alapvetően üdvözölte Lázár projektjét, majd elsősorban a menetidőben vélt eltéréseket kritizálta a Lázár által elmondottakhoz képest, illetve kevésnek találta az eszközön a kapaszkodókat az állva utazók számára. Molnárhoz hasonlóan szintén reménykedik benne, hogy Algyő több megállóval is gazdagodik majd az idők során és nem fogja jelentősen meghosszabbítani a közlekedés idejét. Leszögezte, hogy ő sem ellenezte soha a projektet, ellentétben Lázárral, aki 2017-ben korrupciót kiabálva akarta leállítani azt. Ezen kívül kritizálta a régi használt vasútsínek felhasználását, majd felszedését és a Lázár által beharangozott építési költségek növekedését is.

A tram-train elindulásáról helyszíni beszámolónk ide kattintva, videós anyagunk pedig ide kattintva néhzető meg.