Lékó Péter sakknagymester anyukája azért indul a Mi Hazánk színeiben Szegeden, mert a nemzeti öntudatot szeretné emelni

Mint azt korábban megírtuk, október 23-án bejelentette képviselőjelöltjeit, miniszterelnökjelöltjét és államfőjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László indul az ásotthalmi (megyei 2-es) kerületben és miniszterelnöknek is, Lékó Julianna pedig az 1-esben. Itt mérkőzött meg Szabó Sándor MSZP-s, és Binszki József DK-s politikus az ellenzéki előválasztáson. Lékó Péter híres sakknagymester anyukája a Blikknek nyilatkozott arról, hogy miért indul és mire számít.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A világhírű sakkozó Lékó Péter anyukája és Toroczkai László indulnak a szegedi kerületekben képviselőnek a Mi Hazánk színeiben

Bejelentette képviselőjelöltjeit, miniszterelnökjelöltjét és államfőjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László indul az ásotthalmi járásban és miniszterelnöknek is.

Először arról kérdezték, hogy mi köze van Toroczkay László pártjához, illetve mi okból vállal politikai szerepet: „Ismerőseim által 2020 őszén léptem kapcsolatba a Mi Hazánk Mozgalommal. A politika a napi életünk része, ha akarjuk, ha nem. Eddig azt tapasztaltam, hogy a politika nem segíti, hanem hátráltatja, akadályozza a hétköznapi emberek előrejutását. Életünk során a fiammal számos alkalommal megtapasztaltuk, hogy mindig csak magunkra számíthattunk. Az igazságtalanság miatt gondoltam, hogy a tapasztalataimmal segítek” – mondta Lékó Julianna a Blikknek.

Arra a kérdésre, miszerint segíthet-e fia, Lékó Péter népszerűsége abban, hogy jól szerepeljen, azt válaszolta, hogy ismerik őt, így bízik abban, hogy nemcsak a fia miatt fognak rá szavazni; azt reméli, tud „segíteni és reményt adni azok számára, akik már nem bíznak az elmúlt időszak politikájában”. Jóslatokba azonban nem szeretett volna bocsátkozni, így nem tudtuk meg, milyen eredményre számít.

A főbb célkitűzései kapcsán elmondta, a Mi Hazánk Mozgalomnak van egy Virradat nevű programja, amihez maximálisan csatlakozna, és ez alapján képviselné a körzetében élőket. Szerinte ez egy nagyon jó program;

„a nemzeti öntudatot szeretném emelni különböző előadások formájában, amiben lelki úton tudok segítségére lenni az embereknek”

– részletezte. Végezetül elmondta, hogy senki másban nem lát szövetségest, szerinte a Mi Hazánk Mozgalom az az alternatív politikai erő, ami az embereket képviseli. Toroczkai Lásgzló egyébként pár napja bemutatta őt a szegedi városháza előtt, ahol szintén úgy hivatkozott rá, mint Lékó Péter híres sakknagymester anyukája. Azt is elmondta, hogy Lékó Julianna természetgyógyászattal foglalkozik jelenleg. Részletek a videóban: