A világhírű sakkozó Lékó Péter anyukája és Toroczkai László indulnak a szegedi kerületekben képviselőnek a Mi Hazánk színeiben

Bejelentette képviselőjelöltjeit, miniszterelnökjelöltjét és államfőjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László indul az ásotthalmi (megyei 2-es) kerületben és miniszterelnöknek is, Lékó Julianna pedig az 1-esben.

„Az ország minden pontján lesz választási lehetősége azoknak, akik sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömbjét, sem a Fidesz urambátyámrendszerét nem támogatnák szavazatukkal” – írja közleményében a mozgalom. Mint fogalmaznak, egyetlen pártként állítanak az ország összes választókerületében saját jelöltet. „Az elmúlt harminc évet nem lehet meghaladni ugyanazokkal a szereplőkkel, akik korábban kormányozták már az országot.”

Toroczkai László ásotthalmi polgármester maga indul miniszterelnöknek, illetve Csongrád-Csanád 2-es választókerületében is ő mérkőzik majd meg Mihálik Edvinnel és a Fidesz jelöltjével. Toroczkai 1978-ban született, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, 2013 óta háromszor választották Ásotthalom polgármesterévé, 2010 óta Csongrád-Csanád megyei közgyűlési képviselő. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója volt; 2006 szeptemberében az őszödi beszéd kiszivárgása után kirobbant kormányellenes tüntetésekkor ő vitte a szélsőjobbos tömeg petícióját is, amelyet szerettek volna beolvastatni a köztelevízióban.

A másik olyan megyei kerületben, aminek része Szeged, az 1-esben, Lékó Julianna indul. Neve ismerős lehet, hiszen ő a világhírű sakkozó, Lékó Péter édesanyja, aki állítása szerint fia kimagasló sakktehetségének rendelte alá életét. Szegeden született 1954-ben, édesapja délvidéki származású, a magyarellenes Tito katonaságából szökött meg, és a zöldhatáron keresztül került Kissorra, itt alapított családot.

Csongrád-Csanád 3-ban Laczkó László, 4-ben pedig Veres Csaba indul a párttól.