DrMáriás legújabb festménye Márki-Zay Péter megkorbácsolt kislányokból verbuvált ku klux klán terroristacsapatáról szól

„DrMáriás összművészetinek is mondható munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzők. Alkotói nyelvezetében a punk, az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art, a szürrealizmus és egyéb eszközökkel operál. Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja” – írja magáról a közélet szereplőit alkotásaival rendre kifigurázó festőművész.

Korábban például a Mészáros-Várkonyi-esküvő ihlette meg, eme festmény címe Az új magyar királyi dinasztia megszületése – Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői. Erről azt írta hogy a képen „Lőrinc almaágat tart a kezében, melyet leskelődésünk miatt férfiassága eltakarására használ, ugyanakkor azon csüng kecses almája, melyet lehengőrlen vonzó mosolya kíséretében Andreája felé nyújt reménykedve. Ámbátor Andrea szépségistennő miközben angyali mosollyal néz vissza szeretett szíve választottjára furcsa mód egy másik almát fog a kezében.”

„Vajon melyikbe harap? S harap-e egyáltalán? Megbukik-é az ember, avagy marad örökre a Paradicsomban?” – teszi fel a kérdést mindannyiunk nevében. Annyi biztos, hogy a szegedi származású Várkonyi Andrea szerint „Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó kimondani, hogy a férjem!”

Fotó: drMáriás

Mindezek után a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt is megmozgatta a fantáziáját, amelynek címe még hosszabb lett: Márki-Zay Péter megkorbácsolt kislányokból verbuvál ku klux klán terroristacsapatot a hódmezővásárhelyi kukoricásban Soros-pénzből békés kormányunk megdöntésére Rákay Philip szerint Fernand Léger műtermében.

drMáriás a képhez azt írta: „Márki-Zay Péter nagyon gonosz ember. Nem tudjuk igazából, hogy gonosz-e, de az ellenkezőjét se bizonyította még senki, így mi más is volna”.

„Ez bizonyítja azt, hogy Soros-bérenc, még akkor is, ha nincs pénze, mert az még nem jelenti azt, hogy azt ne Sorostól kapta volna. Amúgy Gyurcsány küldte Amerikába kémkedni, ezért akarja most betiltani a Békemenetet úgy, hogy még kormányra se került. Nem csoda, hogy most azért, hogy megtévessze a magyar embereket, egy gyermek-tánccsoportból akar terroristacsapatot szervezni Hódmezővásárhelyen, ahol esténként a környékbeli kukoricásban titokban felolvasnak egymásnak a bibliából, tilinkóznak, Justin Bieber számokat hallgatnak és angolul tanulnak. Ezek után egyértelmű, hogy Márki-Zay Péternek el kell tűnnie a magyar közéletből. Oszd meg, hogy az igazság eljusson máshoz is!” – mondta a művész az alkotásról.

Fotó: drMáriás