Várkonyi Andrea: Olyan jó kimondani, hogy Mészáros Lőrinc a férjem!

A HOT! magazinnak adott interjút Várkonyi Andrea, amelyet a Blikk szemlézett. Ennek témája elsősorban a szerelme Mészáros Lőrinc volt, illetve az esküvőjük, amiről mi is írtunk. A szegedi származású műsorvezető és pszichológus mélyebben belement a Mészárossal való kapcsolatuk részleteibe, érzéseibe; az is kiderült, hogyan estek szerelembe – írja a Blikk.

Várkonyi az előrendelési sikerlisták élén álló könyvéről beszélt az interjú első részében. Elárulta; a kötetet egy év alatt írta meg. „Tavaly keresett meg a kiadó az elképzeléssel. Ismerve a műsoraimat és a gondolkodásomat, úgy vélték, pszichológusként sokaknak tudnék segíteni. Ez még azelőtt volt, hogy megismertem Lőrincet, tehát más élethelyzetben voltam” – idézte fel.

Mint mondta, soha nem gondolt arra, hogy feladja a pszichológiai rendelését, azonban idő hiányában csak korlátozottan tud fogadni páciennseket, így megírta könyvét, hogy sok emberhez eljusson. Szerinte sok középkorú, elvált ember egyszerűen lemond arról, hogy új esélyt adjon magának a boldogságra.

„Több mint egy évig készült, közben az ember óhatatlanul változik, nekem pedig különösen mozgalmas volt ez az időszak. Amikor elkezdtem dolgozni a könyvön, egyedülálló anyukaként nem magányosan, mégis egyedül éltem, mire pedig megszületett az utolsó fejezet, már ott volt a férjem, aki mellett kiteljesedett az életem. Ez a változás óhatatlanul hatással volt a könyv tartalmára is” – meséli.

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó kimondani, hogy a férjem! És legalább ennyire jó azt hallani, amikor rólam mesél, amikor azt mondja: a feleségem. Rengeteg kifejezés létezik két ember kapcsolatára, lehet pár, élettárs, férj és feleség... Mi abszolút társként tekintünk egymásra, nincs olyan téma, amit kerülni kellene, vagy amit ne egymással beszélnénk meg először. Kifejezetten mély a kapcsolatunk, odafigyelünk egymásra” – ecsetelte Várkonyi.

„Korábban azt gondoltam, én már nem fogok házasságot kötni egyetlen férfival sem. De nem csak én gondoltam így, a korábbi kapcsolatomban fel sem merült a házasság gondolata. Máshol voltak a hangsúlyok. Ám amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált, rövid idő elteltével megkérte a kezem, és én igent mondtam, mert a világ legtermészetesebb dolgának tartottam, hogy összekötjük az életünket” – mondta a lapnak.

„Sőt, abban is biztosak voltunk az első pillanattól, hogy nemcsak polgári, hanem egyházi szertartást is szeretnénk. Ez a férjemnek és nekem is fontos volt. Édesapám vezetett az oltárhoz, és bevallom, onnantól kezdve, hogy megláttam aput, szinte végig a könnyeimmel küzdöttem, olyan boldog voltam. Az esküvő vidám hangulatban telt, azt hiszem, sikerült meghitt hangulatot teremteni, ami a célunk volt” – avatott be a részletekbe.