240 milliárdos román sztrádaépítésre pályázik Mészáros Lőrinc üzlettársa

Szíjj László 240 milliárd forintos sztrádaépítési projektre jelentkezett Romániában – írja a 24.hu. A projekt az Arad–Nagyvárad autópálya Nagyvárad és Nagyszalonta közötti 33,7 kilométeres szakaszának kivitelezésére irányul. A megrendelő két önkormányzatot is meglepte a hét konzorcium által benyújtott ajánlatok száma.

A sztrádaépítés értéke hozzávetőlegesen 600 millió euró, amely tartalmazza az áfát is. Az összegből 32 kisebb híd és felüljáró épül, valamint egy 5,3 kilométeres leágazás Nagyszalontánál. A pályázók között két román, három török, egy ukrán–román és egy magyar–román konzorcium is található.

A magyar érdekeltségű konzorcium tagjai a Duna Group Europa Kft., a Duna NRG, a Duna Constructii RO SRL, a He-Do Útépítő Kft. és az ING Service SRL. Ezek a cégek többsége a Duna Aszfalt köré épült csoporthoz tartozik, amelynek vezetője a luxusjachtjairól ismert Szíjj László.

Az uniós forrásokból finanszírozott projekt győztese 24 hónap alatt köteles átadni az első szakaszt. A 120 kilométeres gyorsforgalmi útnak egy nagyjából 10 kilométeres leágazása is lesz Békéscsaba irányába, amely megkönnyíti a kapcsolódást az erdélyi–romániai autópályákra.