Már magyarul is olvashatjuk Szabadka nevét

Ezentúl magyarul is olvasható a Szabadka felirat a város határánál, az autópálya északi feljárójánál Palicson, ahol korábban már latin és cirill betűkkel is jelen volt a vajdasági település neve, erről a Pannon RTV számolt be. Az új, nagyméretű felirat természetesen piros-fehér-zöld színben hirdeti a település magyar elnevezését, míg a Subotica táblák a szerb zászló színeiben készültek, vagyis pirosban, kékben és fehérben.

„Ebben állapodtam meg Vučić Elnökkel! Betartotta a szavát még úgy is, hogy többen voltak, akik az egészet el akarták fülelni!” – kommentálta mindezt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Mindez vélhetően a történelmi magyar–szerb csúcstalálkozó hozadéka, melyről lapunk is tudósított.

Fotó: Pásztor Bálint / Facebook

Az is csütörtöki hír, hogy Szabadkán díszpolgárrá nyilvánítanák a szerb államfőt, Aleksandar Vučićot, ám a Vajdasági Szociáldemokrata Liga ezt nem szeretné, így arra kéri a szabadkai közgyűlés tanácsosait, hogy utasítsák el az Elismerésekért Felelős Bizottság javaslatát.

A Vučić kitüntetéséről szóló döntés csak egy újabb példája az SNS és az VMSZ helyi hatóságok politikai alázatának, amelyek konkrét eredmények híján a belgrádi uralkodó elit kedvében akarnak járni – reagált a Liga. Szerintük ez az alárendeltség, aminek a szabadkai kormánypártok a rabjai, csak árt a polgároknak.