Pádár Nikolett újabb aranya: egy másodpercre volt Katinka felnőtt idejétől

Pádár Nikolett ifjúsági Európa-bajnok 100 méter gyorson is, a HAÁSZ SZUE úszója a romániai kontinensviadal döntőjében 54,69 másodpercre javította a korosztályos hazai rekordot, amit eddig is a 16 éves szegedi úszó tartott. Majdnem egy másodpercre megközelítette Hosszú Katinka felnőtt magyar csúcsát (53,64). Magabiztos előnnyel, fél másodperccel előzte meg ezüstérmes honfitársát, Molnár Dórát írja a Szegedi Úszó Egylet közösségi oldalán.

„Én nagyon izgultam előtte, a francia lány miatt is, Dóri miatt is, és hát nagyon is fájt, de az utolsó ötvenen, meg pláne az utolsó huszonötön az volt bennem, hogy ezért edzettem, minél jobb eredményeket akartam, és hogy most meg kell csinálnom. Azaz nem gondolkodtam, csak mentem előre, annak pedig külön örülök, hogy 1–2-ben lehoztuk. Az egyéni csúcsnak kifejezetten örülök, és arra sem gondoltam volna, hogy négy aranyat tudok itt szerezni” – nyilatkozta a verseny után.

Nikolettnek ez már a negyedik aranyérme itt, a 100–200-as dupla éppenséggel mutatós, és van még mellé két váltóarany is, no meg persze holnap jön egy 400 méteres versenyszám.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ismét szerzett egy aranyat Pádár Nikolett: közel tíz másodpercet vert a mezőnyre a magyar női váltó

Egy pillanatig sem fért kétség ahhoz, hogy a lányok ismét aranyérmesek lesznek a bukaresti junior úszó Európa-bajnokság 4x200-as fináléjában.