Szabadkai erdőben lövöldöztek migránsok, több sérült és halottak is lehetnek

Az MTI szerint migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban egy a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. Helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van; a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb–magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

Az MTI helyiek beszámolóira hivatkozva azt írja, a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket,

nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek, azon átjutni ugyanis sokszor csak többedszerre sikerült. Arról, hogy pontosan mi is történik a migránsokkal, milyen eljárás szerint kezelik őket a magyar hatóságok, ebben a cikkünkben írunk.

A makkhetesi erdő, ahol a lövöldözés történt

Fotó: Google Maps

A Pannon RTV vajdasági magyar hírportál azt írja, hogy a szabadkai közkórházban hat sérültet ápolnak, és mindannyiuk esetében lőfegyver okozta a sérülést, a legsúlyosabb állapotban pedig egy 16 éves migráns lány van. Úgy tudják, az illegális bevándorlók a szerb rendőrökre is tüzet nyitottak, jelenleg a belügyminisztérium alakulatai a helyszínen vannak. A Magyar Szó lap szerint Aleksandar Vulin belügyminiszter személyesen látogatott a helyszínre, ő 12 óra körül érkezett meg. Ők úgy tudják, hogy afgán és pakisztáni csoportok lőttek egymásra az erdőben, ahol nagyjából százötven migráns tartózkodik.