Szegeden forgat krimisorozatot ősszel a CBS, már keresik a statisztákat

Szeptemberben újra Szegeden forgat a CBS amerikai televíziócsatorna, már keresik a statisztákat az FBI: International című sorozat következő évadához – értesült a Szegeder.

Nem először érkeznek az alföldi városba, 2021-ben a sorozat első évadát javarészt Magyarországon forgatták, a stáb hónapokig dolgozott különböző helyszíneken. Hol Budapest belvárosa, hol a Budai Vár tűnt fel a képsorokon, de látható volt a tököli repülőtér, sőt Székesfehérvár és Biatorbágy egy-egy részlete is – és persze a szegedi belváros, ami Madridot „alakította” a szériában.

Idén nem sokkal a szeptemberi szegedi forgatás után, október 15-én jelenik meg a negyedik évad első része, így persze sejthető, hogy ebben még nem lesz benne Szeged. Az első évad esetében is egészen a hetedik epizódig kellett várni az ott forgatott jelenetekre.

A statisztákat egy kasztingügynökség hirdetése szerint már keresik a szegedi forgatásra, ami szeptember 2-án lesz.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Szegeden az első évadhoz a madridi jeleneteket vették fel 2021 szeptemberében, ekkor néhány napra az utcákból callék és avenidák, a gyógyszertárakból farmaciák lettek, a rektori hivatalból pedig amerikai nagykövetség.

Az FBI: International egy amerikai rendőrségi krimi, Dick Wolf FBI című sorozatának második spin-offja, amely egy FBI-ügynökökből álló csapatot követ, ami külföldön, főként Európában, göngyölít fel bűncselekményeket, számos alkalommal terrorizmushoz kapcsolódókat. A sorozat premierje 2021 szeptemberében volt.

A forgatás fő helyszíne Budapest, ahol a csapat központja található, de a történet számos európai országba is eljut – legalábbis a történet szerint, hiszen volt, hogy a spanyol főváros helyett a forgatás csak a Dél-Alföldre költözött le. A sorozat nemcsak az akcióra és a bűncselekményekre koncentrál, hanem igyekszik bemutatni az FBI-ügynökök kihívásait is, amikor idegen hatóságokkal – köztük a sorozatban néha angolul nehezen értő magyar rendőrséggel – kell dolgozniuk.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy Magyarország minden tájára eljussanak a legfontosabb és legérdekesebb szegedi történések. Ez a cikk ezen együttműködés keretében a Telexen is olvasható.