Elkezdték a Kereszttöltés utcai egykori sportpálya parkolóvá alakítását

Miután elkészült a Kereszttöltés utcai szervizút és parkolók rekonstrukciója, arról írtunk, hogy a Kereszttöltés utca 18. szám belső oldalán egy volt sportpálya parkolóvá alakítását kezdi meg hamarosan az önkormányzat, ez kedden kezdődött el végül.

Nagy Sándor akkor arról beszélt a sajtónak, kiemelten ügyelnek arra, hogy a zöldterület veszteség is minimális legyen a parkolók kialakításánál, ezért építenek a sportpálya helyére egyet. Ez ugyanis a város szerint mára leginkább csak „dühöngőként” van használva.

Ráépítéses módszert alkalmaznak, így az új parkolók nem sértik fel az ottani fák gyökérzetét. A meglévő felületre helyezik az új parkolókat, a tér közepén pedig későbbi faültetésre is alkalmas gyepsávot hoznak létre. A parkolóhoz bevezető és kivezető út is épül. A járda is megújul a helyszín körül, három betonlap szélességű lesz, helyenként ezzel szűkítve az indokolatlanu széles burkolt felületet, helyette zöldfelületet ígérnek.

Az iss egy megoldás a parkolók „zöldítésére”, hogy új fákat telepítenek hozzájuk és vízáteresztő burkolatot építenek, hogy helyben szivárogjon el a víz, így szolgálva a zöld növényzet fennmaradását. Ennek szellemében készült el a Kereszttöltés utcai szervizút is.

A sportpálya parkolóvá alakítása várhatóan 43 millió forintba fog kerülni.

A munkákkal a tervek szerint nyár elejére készül el a pályázaton nyertes kivitelező, a Bali-Ép Building Kft. A korábban elkészült Kereszttöltés utca 27. és a Csaba utca közötti szervízút átépítésének költsége nagyjából 60 millió forint volt, önkormányzati forrásból állták a Norbo-Ép munkáját.