Keddre eltűnt a szaharai por, de a meleg is

Kedden délelőtt keleten, északkeleten még sokfelé eshet az eső, miközben nyugat-délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, kisüt a nap – írja az Időkép. Ezt követően azonban az ország bármely pontján kialakulhatnak záporok, zivatarok, viharos nyugati szél várható. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 13 és 19 fok között alakulnak.

Szegeden egész nap felhős idő lesz. A délelőtti órákban citromsárga riasztás érvényes a viharos szél miatt, kora délután esőre és is lehet számítani, ekkor lesz a legmagasabb, 18 fok körüli a hőmérséklet. A napi rekord egyébként ennél sokkal magasabb, 26,3 fok, amit 2017-ben mértek Békéssámsonon. 

Szerdán már 20 fok is lehet, kisüt a nap, de délutánra el is bújik a felhők mögé. Visszatérnek a nyugati szelek, eső azonban nem lesz Szegeden. Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható elszórtan – elősorban északon, északkeleten – egy-egy záporral, zivatarral. Délután 17–22 fokot mutathatnak a hőmérők. Éjjel egy gyenge hidegfront hatására többfelé lehet eső, zápor.

Pénteken felhős időre van kilátás északkeleten egy-egy záporral. Élénk, erős északnyugati szélre, délután 18–23 fokra számíthatunk. Szombaton újra száraz, meleg, kora nyárias időben lesz részünk, akár 21–27 fokig is melegedhet a levegő.