Húsvétra kora nyár lesz, a 25 fokot is elérhetjük Szegeden

Ahogy hétfőn reggel írtuk, keddtől felmelegedés veszi kezdetét, ugyanis délire, délnyugatira fordul az áramlás irány. Az időkép.hu szerint a melegedésben átmeneti megtorpanás csak csütörtökön lehet, amikor a tőlünk nyugatra kavargó légörvény peremciklonjának hidegfrontja vonul át, többfelé esővel, záporokkal, néhol zivatarral. Ezt követően folytatódik a melegedés, húsvétkor már 25 fok is lehet.

Szombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is országszerte meghaladjuk a 20 fokot, Szegeden előbbin 24, utóbbi két napon viszont már 25 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Vagyis az idei húsvét már-már a kora nyárias idő jegyében fog telni, írja az időjárási portál. Az éjszakák is jóval enyhébbek lesznek, mint a napokban, most ugyanis fagypont közeli hőmérséklet is előfordul.

Sok napsütés, száraz idő várható tehát az ünnepek alatt, a Napot inkább csak fátyolfelhők szűrhetik. A déli-délnyugati szél viszont gyakran feltámadhat. Lehűlés legfeljebb húsvét után érkezhet, de ennek kimenetele még bizonytalan.