„Ez itt a pedofilmosdató állampárt irodája” – ismét plakátolt a szegedi Momentum

A Fidesz teljes politikai közössége felelősséggel tartozik az ügyben, ezzel a reggel a szegedi irodába érkező kormánypárti képviselőket is szembesíteni fogjuk” – indokolta Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi elnöke akciójukat, mely során ismét plakátokat ragasztottak a szegedi Fidesz-KDNP Victor Hugo utcai irodájának ajtajára.

Körmendi szerint „egészen elképesztő az a történet”, ami a Novák Katalin által felmentett, a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének ügyében kirajzolódik, aki az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket arra kényszerítette, hogy vonják vissza vallomásaikat.

„Ma este kikerült a szegedi Fidesz irodára, hogy mi is az: egy pedofilmosdatót támogató állampárt irodája” – ezt már Halász Noémi, a Momentum helyi alelnöke írja szerda esti posztjában. A politikus úgy véli, az, hogy a szegedi fidesz egy része szó nélkül hagyja, másik része pedig egyetértéséről biztosítja Novák Katalint, „felháborító és elfogadhatatlan”.

„Novák Katalin és a Fidesz bűne, hogy egy gyerekeket kényszerítő, pedofilmosdató ember újra gyakorolhatja foglalkozását és gyerekek között lehet. Hány gyermeknek kell még szenvednie mielőtt a pedofilok nem ússzák meg pár százezres büntetéssel, mint például Kaleta? Hány aljas, gyermekek ellen bűnt elkövető embernek fognak még kegyelmet adni? Mikor nyílik fel végre a propaganda által megvakított emberek szeme?” – írta Halász.