A szegedi természetfotós továbbra is szívesen ad tanácsot Novák Katalinnak

Máté Bence természetfotós is egyike a köztársasági elnök azon tanácsadóinak, akik nem hajlandók érdemben reagálni a kirobbant pedofilbotrányra, írja a Magyar Hang cikkében.

A portál írásban kereste meg a szegedi természetfotóst, aki úgy reagált, hogy „ameddig Elnök Asszony kíváncsi a véleményemre azt nagyon szívesen megosztom vele olyan témákban, amikben ehhez elegendő gyakorlati tudással rendelkezem. Elsősorban természetvédelmi területen tartom magam alkalmasnak tanácsokat adni, más esetekben ezt inkább a tőlem tájékozottabbakra hagyom. Köszönöm kérdését. Nem ismerem az ügy részleteit.”

A szintén szegedi származású köztársasági elnök többi tanácsadója is nyilatkozott a Magyar Hangnak, így Szörényi Levente zeneszerző és Lackfi János költő is.

Frissítés: Gundel Takács Gábor csütörtök délután jelentette be, hogy otthagyja az elnöki tanácsadó testületet. Ennek okairól részletesen is írt Facebook-oldalán.„Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt” – írja Facebook-oldalán az ismert televíziós, aki szintén egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik társadalmi munkában tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját.