Lázár: Szegedre a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása érkezhet

„Makó és Szeged is hatalmasat dobbanthat 2024-ben és az azt követő években, komoly fejlődés előtt áll a két település” – többek között erről is beszélt Lázár János a vásárhelyi Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában, amit a Promenad24 szemlézett.

Az építési miniszter szerint a források vidékre összpontosításának nagy nyertesei lehetnek „az akár ellenzéki vezetésű önkormányzatok, melyek hajlandóak és képesek az együttműködésre”. Szegedre például „a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása” érkezhet, és Makón is óriási fejlesztések történnek, mondta Lázár.

Makó kapcsán megemlítette, hogy elkészült a Hagymatikum 12 milliárd forintos új szárnya, megkezdődött a műszaki átadás, hamarosan indul a fürdő beüzemelése. Úgy véli, ezzel turisztikai központtá válhat a város. A miniszter a kínai csomagológyárat is felhozta, mely jövő decemberben már gyártani is akar a településen, és ez szerinte örömteli, mert „a Continental gumigyár méltatlanul bánik a munkavállalóival, egészen elképesztő körülmények közé taszítja a makói dolgozókat”.

Hódmezővásárhelyért viszont aggódik a miniszter, úgy látja, „járhatatlan és sehová nem vezet az az út”, amire a helyiek 2019-ben léptek, utalt ezzel arra, hogy a városban újra megválasztották Márki-Zay Pétert polgármesternek. Szerinte mindenhol a helyiek döntik el, milyen utat, milyen sorsot választanak maguknak, „Makón a makóiak, Szegeden a szegediek, Vásárhelyen a vásárhelyiek.”

„Az a veszély fenyeget, hogy ha ez a helyzet marad a városban, ami most van, akkor Makó és Szeged között sajnos eljelentéktelenedhet Hódmezővásárhely” – fogalmazott.

Frissítés (19:09): A Promenad24 korábban azt írta, a BYD kínai elektromosautó-gyárról van szó, de az adás az interneten elérhető felvételén Lázár csak „beruházást” emleget. A portál utólag ki is vette a BYD-t a cikkből, de a módosítást nem jelezték. Maga a Rádió 7 így szemlézte az adást, hogy „Szegedre pedig a világ egyik vezető elektromosautó-gyára érkezik”.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.