Egykori távhőépület helyére építenek parkolókat Tarjánban

Öt szegedi lakótelepi városrészben mintegy nyolcvan parkolót újítanak meg és bővítenek. Jelenleg a Víztorony téren kezdték meg a munkálatokat, erről Nagy Sándor tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. A városfejlesztési alpolgármester szerint a lakosság megnövekedett igényei miatt kezdtek hozzá a beruházáshoz.

A tervezés során elsősorban olyan helyszíneket kerestünk, ahol például régi közműlétesítmények elbontásával szabadítható fel hely, és így nem kell a zöldterület rovására bővíteni a parkolót. Ezen felül természetesen mindenhol vízáteresztő burkolatok lesznek és fákkal árnyékoljuk a területet” – mondta Nagy közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint.

Az alpolgármester azt ígérte, a 120 lakótelepi parkoló építése jövő év áprilisáig elkészül. A teljes projekt költségvetése 230 millió forint, és a most elkezdett tarjáni Víztorony tér után a Csongor téren folytatódnak majd a munkálatok januárban, utóbbinál a már lebontott távhőépület helyére kerülnek majd a parkolók. Előbbi helyszínen pedig egy taxitársaság egykori diszpécserközpontjának helyén dolgoznak.

„Emellett Szeged továbbra is egy fenntartható város szeretne lenni, fenntartható városi közlekedéssel. Ezért a lakótelepeken továbbra is igyekszünk a közösségi közlekedést minél jobb színvonalon biztosítani és ezekben a városrészekben is folyamatosan fejlesztjük a kerékpáros infrastruktúrát, amihez hamarosan egy kerékpártároló program is társul” – zárta Nagy Sándor.