Újra itt a szegedi temetőbusz, szerdáig jár

Szerdiáig bezárólag a mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezések időszakában újra jár a 12-es jelzésű temetői járat Szegeden. A 12-es a tarjáni Víztorony térről 30 percenként közlekedik 8:15 és 16:15 között.

A járat kimegy a Bajai és Fonógyári utak környékére is, ahol számtalan temető található: katolikus, református, szerb, izraelita és nazarénus is. Ezeket érinti, a többi városi temetőt azonban még úgy sem, hogy a Dugonics temetőt akár tudná is egy kis útvonalmódosítással.

A 12-es körjáratként üzemel, mindkét irányba megteszi ezt a kört

Forrás: Volánbusz

Még a héten írtunk arról is, hogy november 5-éig javítják a közös tömegközlekedési sáv burkolatát a Tisza Lajos körút Anna-kúti csomópont és a Kálvin tér közötti szakaszán. Ezek érintik a 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosvonalat is, így a munkálatok ideje alatt az Anna-kút és Tarján közötti szakaszon ideiglenes vágányzár lép életbe.

Mindenszentek és halottak napi menetrend lép életbe a 3-as és a 3F-es villamosvonalakon is november elsejéig, pont a vágányzári időszak alatt. Ekkor hétvégi menetrend szerint közlekednek majd az SZKT járatai, kivéve a temetőjáratos villamosokat, amik meghosszabbított üzemidőben az Anna-kút ideiglenes végállomásról 7:12-től 19:32-ig közlekednek majd, erről bővebben itt írnak.