Októbertől új helyen nyílik meg a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedője Szegeden

Októbertől Újszegedről, a Csanádi utcából a Bajai útra költözik a Magyar Máltai Szeretszolgálat nappali melegedője, áll a szervezet közleményében. Mint írják, a költözés javarészt csütörtökön és pénteken már lezajlott, de szombatig még a régi helyen várják a hajléktalan embereket, az új helyszínre pedig hétfőtől lehet majd betérni.

A nappali melegedő müködésében a helyszínt leszámítva semmilyen változás nem történik majd, a szolgáltatások ezután is a megszokott módon lesznek elérhetők. Mosásra és tisztálkodásra továbbra is lesz lehetőség, hideg ételt és folyadákot is kapnak majd a rászorulók. Ezeken túl biztosítanak mentális és jogi segítséget is, de a szociális ügyintézésben is rendelkezésre állnak majd a Szeretetszolgálat munkatársai.

A melegedő a 6728, Bajai út 13. szám alatt áll majd nyitva hétfőtől péntekig 8:00-16:00, szombaton és vasárnap pedig 8:00-12:00 óráig. Az itt található ikerház egyik felébe, a korábbi átmeneti szálló helyére költözött a Szeretetszolgálat Nappali melegedője, míg az épület másik részén az önkormányzat által működtetett éjjeli menedékhely található. 

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Nappali melegedővel a Regionális Diszpécserszolgálat irodája is a Bajai útra költözik, de a Máltai Szeretetszolgálat szegedi Egészségügyi Centruma továbbra is az Alsó kikötő sor 13. cím alatt érhető el. A városi önkéntes csoport az év végén költözik, otthonuk a következő évtől a Csanádi utca helyett az Algyői úton lesz.

A költözésről kollégáink bő egy hónappal ezelőtt készítettek riportot az érintettekkel. A hajléktalanellátónak azért kellett továbbállnia a Csanádi utcából mert az ottlakók szerint áldatlan állapotok uralkodtak már annak környékén. A hajléktalanok szerint kirakták őket a világvégére, egy szakember szerint pedig a város a költöztetéssel akarta láthatatlanná tenni a problémát. Mihálik Edvin, a városrész önkormányzati képviselője szerint viszont jó megoldás született a költözés kapcsán.