Elkészült a Vedres utcai óvoda felújítása, mely 70 millióval drágább lett a végén

Kívül és belül is teljesen megújult az újszegedi Vedres utcai óvoda, ezt Mihálik Edvin, a városrész önkormányzati képviselője jelentette be közösségi oldalán. Mint írja, az intézményre európai uniós támogatásból összesen 323 millió forintot használtak fel, amelyhez a szegedi önkormányzat további 171 millió forint saját forrást biztosított.

Az összeg tartalmazta az új szigetelést, az ablakcserét, a fűtésrekonstrukciót, az elekromos hálózat felújítását, de még akadálymentesítésre is futotta, illetve a belső falak festése, járólapok cseréje, mosdók és csoportok felújítása és a belső bútorzat cseréje is a projekt része lett. Nagyon köszönöm Botka László polgármesternek, hogy az eredeti tervhez képest 70 millió forint plusz forrást is biztosított ahhoz, hogy az intézményben minden igényt ki tudjunk elégíteni” – így említette meg a drágulást Mihálik, aki szerint ez lett a város leszebb óvodája.

Külön érdekesség, hogy Havlikné Rácz Andrea, az intézmény igazgatója épp most vonult nyugdíjba, amikor az épület megújult. Mihálik ezért megköszönte neki azt a kitartó érdekérvényesítést, amit az intézmény felújítása során tanúsított”. A képek tanúsága szerint Botka László is ott volt az átadón, ahol szalagvágás is történt, mégpedig az intézménybe járó gyerekek jelenlétében.

„Egy város részéről a legfontosabb családtámogatás az, ha a szülők, a családok úgy érzik, hogy biztonságban és szép környezetben vannak napközben is a gyermekeik. Ezért is nagy öröm, hogy immár a tizenharmadik óvodát újítottuk fel Szegeden az elmúlt hat évben a tetejétől a talpáig” – eme gondolatokat már Botka László, Szeged polgármestere osztotta meg oldalán, ahol a szalagátvágásról is vannak képek.