Vádat emeltek a nő ellen, aki sátorban alvó férjét és kutyáját is megpróbálta felgyújtani Szegeden

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki tavasszal Szegeden felgyújtotta a férjével közös lakhelyükül szolgáló sátrukat, miközben a férfi és kutyája bent tartózkodott. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy a letartóztatásban lévő nőt emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

Saághy Flóra azt is közölte, a házaspár évekkel korábban elvesztette megélhetését, egy híd alatt, sátrakból készített építményben laktak. A férj és a feleség között a vádirat szerint rendszeresek voltak a veszekedések, az asszony már korábban is, több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben.

Május 19-én is vitáztak, és a nő többször is életveszélyesen megfenyegette férjét. Éjfél körül megvárta, míg a férfi aludni tér, majd negyed óra elteltével felgyújtotta a sátrat, hogy férje tűzhalált haljon. A férj azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna.