November közepéig javítják a pályát, pótlóbuszozni kell a budapesti InterCity vonatoknál

Vágányzár miatt pótlóbuszozni kell Szeged és Kiskunfélegyháza között egészen szeptember közepétől november közepéig. Annyi könnyítés van, hogy nem mindennap áll majd fenn ez a helyzet, de azért érdemes előre tervezni, ha épp Budapestre, vagy valamelyik köztes állomásra utaznánk.

Márcsak azért is, mivel most nem a Nagyállomástól indulnak majd a pótlóbuszok, ugyanis az Indóház téren szűkös a hely, így az önkormányzat nem járult hozzá a hét járműből álló autóbuszkonvoj ottani indulásához és érkezéséhez. Az egyeztetések során Szeged-Rókus vasútállomás lett kijelölve erre, mivel ott kellő hely van a buszoknak, onnan pedig a tram-trainre szállhatnak át az utasok, akiktől nem kell rá külön jegyet venniük.

Természetesen emiatt a menetidő is megnő, mivel a vonatok ugyan menetrend szerint indulnak Kiskunfélegyházáról vagy Budapestről, de a pótlóbuszok előbb elindulnak Szegedről, vagy éppen később érkeznek meg oda, így a lassabb járatokkal – melyek megállnak Szatymazon és Kisteleken is – 40, míg a később induló, közvetlenük Kiskunfélegyházára tartó pótlóbuszok csak 20 perccel növelik majd az eljutási időt Budapest és Szeged között.

A várható vágányzárról a MÁV egyelőre csak a vágányzári hírek között osztott meg menetrendi információkat, külön sajtóközlemény még nem született. Első körben a Cegléd és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon lesz karbantartás, ami miatt szeptember 5-től 8-ig a Kecskemétről 22:41-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat helyett pótlóbusz jár majd. A pótlóbusz Városföldön a Volánbusz községháza megállójában áll meg.

A szegedi InterCity-ket nagyban érintő változás viszont később jön, mégpedig szeptember 11-től 14-ig, 20-tól 21-ig és 25-től 28-ig, valamint október 2-től 5-ig és 9-től 11-ig a karbantartás áthelyeződik Kiskunfélegyháza és Szeged közé, így az előbbi város vasútállomásától egészen Szeged-Rókusig vonatpótló buszok járnak majd. Azonban ekkor Kistelek és Szeged között megmarad a vasúti kapcsolat, ott is át lehet szállni a normál esetben Félegyházáig járó személyvonatra, amely a Nagyállomásig, vagy onnan megy majd, bár ehhez külön pótlókat indítanak majd Kistelek és Kiskunfélegyháza között.

Szeptember 18-án és 19-én viszont csak Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között lehet majd buszozni.

Ezek után október 16–19. és 24–26., valamint november 6–9. és 13–16. között lesz vágányzár, ekkor már Kiskunfélegyháza, valamint Kistelek és Szeged-Rókus között járnak majd a pótlóbuszok, mivel Kistelek és Kiskunfélegyháza között hagyják majd meg a személyvonatokat.