„Sürgető szükség van a nők valós helyzetét illető társadalmi párbeszédre” – női jogok témában indul rendezvénysorozat Szegeden

Szeptember 5-én, kedden indul a Jól-Lét Alapítvány programsorozata, melynek címe Nők egymásért Szegeden. Az első alkalommal Zorigt Burtejin társadalmi nemekkel foglalkozó szakértő, kutató fog előadást és interaktív workshopot tartani. A részvétel ingyenes, helyszíne a Motiváció Közösségi Tér.

„Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a nők jogai az anyai szerephez kötötten, azon belül is a gyermekvállalás ösztönzésével összefüggésben merülnek fel” – írja az esemény plakátja, mely szerint sürgető szükség van a nők valós helyzetét illető társadalmi párbeszéd kialakítására.

A Holland Nagykövetség támogatásával megvalósuló projekt célja egy olyan fizikai és érzelmi értelemben biztonságos, befogadó, egymást támogató és egymás számára védőhálót nyújtó női közösség létrehozása Szegeden, amely mintaként szolgál, illetve partnerséget kínál az ország különböző pontjain formálódó más csoportok számára a nők jogai érdekében való hatékonyabb fellépés érdekében.

A Jól-Lét Alapítvány egy hétállomásos rendezvénysorozattal szeretné a nők sokszínűségét, eltérő élethelyzeteikből fakadó sajátos szempontjait, érdekeit bemutatni. Programjaikon a nők életének meghatározó területeit járják körbe szakértők segítségével, az érintetti csoportok aktív bevonásával.