Arcfestéssel, ugrálóvárral és Botka Lászlóval nyitják meg a lézerközponthoz vezető új utat

Fodor Antal DK-s önkormányzati képviselő jegyzi azt a Facebook-eseményt, mely az új béketelepi nagyprojekt megnyitójáról szól. A városrészt és a Vértót az ELI-ALPS lézerkutató központtal összekötő új utat még tavaly kezdték el építeni, és idén nyárra ígérték az átadását, ezt hivatalosan augusztus 30-án ejtik majd meg.

Nem is akárhogyan, hiszen a valóban nagyprojektnek nevezhető építkezést – 4,5 milliárd forintot kóstált, amit részben uniós forrásból fedeztek – lezáró átadóra egy komplett falunapot is szerveztek városnéző kisvonattal, arcfestéssel és ugrálóvárral, és a családi programokhoz elengedhetetlen Péter&Pan Gitárduóval, de Csatai Gergő lufihajtogató is fellép majd.

A rendezvény 16 órakor kezdődik, az utat pedig tervezetten 17:30-kor adja majd át Botka László polgármester, vélhetően szalagátvágással egybekötve a Pintér József és a Vinkler László utca találkozásánál.

A projektről korábban is írtunk már: 2840 méteren már meglévő utakat újítottak föl és szélesítettek ki Vértó és Béketelep között, három új körforgalom és egy gyűjtőút épült az új szakaszon az ELI felé, de 4420 méternyi kerékpárút is belefért a keretbe. Tíz új buszmegálló építése mellett három meglévőt is felújítottak, így később lehetőség lesz új autóbuszjáratok indítására Vértó és Béketelep felől is. Ehhez lesznek jók talán a vadonatúj önjáró trolik.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder