Minden előzmény nélkül verte eszméletlenre a nőt Szeged belvárosában a férfi, akinek most letartóztatását indítványozták

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a Kazinczy utcában minden előzmény nélkül bántalmazott egy nőt és még a telefonját is elvette. Az elfogásáról már hétfőn beszámolt a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombat reggel 6 órakor szólította meg a Szeged belvárosában sétáló fiatal nőt, aki azonban nem állt szóba vele. A férfi elkezdte követni őt, majd mikor utolérte, már félmeztelenre vetkőzve megfordította és ököllel megütötte. A földre kerülő nőt ezután tovább bántalmazta és még a telefonját is elvette. A sértettet a környéken lakók találták meg, majd súlyos sérülései miatt kórházba szállították.

Az ügyészség közleménye azt írja, a testi sértés és kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a büntetett előéletű férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozták. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt.