Már megvásárolhatják a szegediek a városi bérlettel kombinált ország- és vármegyebérleteket

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatott oldalán arról, hogy megállapodás jött létre az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint Szeged város önkormányzata között, aminek értelmében a MÁV Start Zrt. augusztus 1-től megkezdte a szegedi helyi közösségi közlekedési bérlettel kombinált vármegye- és országbérlet árusítását.

Mint írják, az új termékeket azoknak az utasoknak ajánlják, akik a megvásárolt vármegye- és országbérletük mellett Szeged város helyi közlekedését is rendszeresen igénybe veszik teljes árú bérlettel, vagy diákkal. Ezeknek a kombinált jegyeknek az érvényességében nem változik semmi sem: érvényesek mindenhol, ahol a vármegye- és országbérletek érvényesek, így a tram-train járataira is, valamint érvényesek lesznek ott, ahol a szegedi bérlettel lehet közlekedni, tehát a szegedi helyijáratos autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratokon egyaránt.

Az új kombinált termékek árai az alábbiak lesznek:

– kombinált vármegye bérlet Szeged helyi közösségi közlekedéssel:
   teljes árú:         18 200,- Ft     tanulóknak:         6175,- Ft

– kombinált országbérlet Szeged helyi közösségi közlekedéssel:
   teljes árú:        27 650,- Ft      tanulóknak:        7120,- Ft

Az SZKT hozzáteszi, hogy az új termékeket ugyanott lehet megvásárolni, ahol a vármegye- és országbérleteket is: a MÁV app felületén bankkártyával, és a MÁV Start jegykiadó automatáiból készpénzzel és bankkártyával. A kombinált termékeket az SZKT pénztárai és automatái nem árusítják.