Több mint ötvenmillió forinttal nem számolt el egy szegedi futballklubvezető

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint Szegeden és egy Szeged közeli kistelepülésen két utánpótlás futballklubot is üzemeltető férfi ellen emeltek vádat azért, mert 58 millió forint tao-támogatással nem számolt el az évek során. A férfi két alapítvány és egyesület elnöke is volt, melyek mind jogosultak voltak társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, amelyben ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség járt el.

A két klub képviseletében a vádlott 2014 és 2017 között három bajnoki szezonra, mint támogatási időszakra adta be a támogatások felhasználásáról szóló elszámolásokat, de az ellenőrzések során kiderült, hogy a többszöri hiánypótlások ellenére sem számolt el megfelelően. A vádlott által benyújtott számlák hiányosak vagy nem teljes körűek voltak. A Magyar Labdarúgó Szövetség a két civil szervezetet összesen 58 millió forint támogatás és annak kamatainak visszafizetésére kötelezte, amelyekre soha nem került sor. 

A Szegedi Törvényszék a fentieket követően a két civil szervezetet megszüntette és törölte a nyilvántartásból. A három rendbeli, költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolt férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.