„Miért érdemes olvasni Netflixezés helyett?” – erről tart előadást Szabados Ágnes Szegeden hétfőn

2023. június 12-én, hétfőn 18 órakor Szabados Ágnes tart előadás a Mentor(h)áló pedagógiai esték programsorozat részeként az IH Rendezvényközpontban. Többek között azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy miért érdemes olvasni Netflixezés helyett? Hogyan hat a mentális egészségre a rendszeres olvasás? Mi köze a meditációnak az olvasáshoz?

Szabados Ágnes olvasás iránti szenvedélye a Harry Potterrel kezdődött, mára pedig közel 60 ezren olvasnak vele a Nincs időm olvasni! kihívásában hónapról hónapra. Az RTL műsorvezetőjének, valamint a Libertine Könyvkiadó és Könyvesbolt alapítójának olvasási szenvedélye gyerekkorára nyúlik vissza, de mindig is hivatásának érezte, hogy segítsen az embereknek újra felfedezni az olvasás örömét.

Megalapította és vezeti saját könyvesboltját, amely Budapest mellett már Szegeden is várja az olvasókat. Emellett tanít a Szegedi Tudományegyetemen. Mint írják, hétfő esti szegedi előadásán személyes motivációiról, az olvasás fontosságáról beszél majd. Arról, hogy miért tartja fontosnak, hogy mindig legyen nála egy könyv, hogy minden kis szabadidőt ki tudjon használni az olvasásra, illetve személyes brandjének felépítésébe, jövőbeli terveibe is betekinthetnek az érdeklődők.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online is kaphatók. Az előadás a Szegedi Tudományegyetem dolgozóinak és hallgatóinak kedvezményes az SZTE-kártyával.