Emberi koponyát talált két bicikliző gyerek Szentmihályon, a rendőrség szerint a vasúti építkezés miatt került oda

Két kerékpározó fiú lelt rá arra a koponyára Szeged-Szentmihályon, mely a jelenleg is épülő Szeged–Röszke vasútvonal töltésének tövében, egy áteresznél hevert, ahol egy vízelvezető csatorna fut a vasút alatt. Ezután azonnal értesítették a rendőrséget. A történethez hozzátartozik, hogy a két fiú közül az egyik állítólag Kiss Kató „látó” szegedi ismerősének a fia.

A nő osztotta meg ugyanis a történetet a közösségi médiában azzal, hogy a képen látható helyszínt valójában álmában látta, amikor egy lélek kért segítséget tőle, aki azt hajtogatta, hogy meggyilkolták. A szellem az állítólagos gyilkosság pontos helyét nem árulta el, de miután a gyerekek rátaláltak a koponyára, a helyszín egyezett a látó álmában látottakkal, ezért a nő úgy gondolja, egy nemrég történt gyilkosság áldozatát találták meg. Több részletet nem osztott meg oldalán, mondván, a rendőrség nyomoz.

A Blikknek nyilatkozott a koponyát megtaláló fiú, aki kihangsúlyozta, nem véletlenül bringáztak aznap arrafelé, ugyanis Kiss Kató látomása alapján választották ki a helyszínt. „Az első nap este nagyon féltünk, aludni sem bírtunk, de azóta kezdünk jobban lenni. Mintha egy horrorfilmbe csöppentünk volna bele” – mesélte a lapnak. A történetről a kiérkező rendőröknek is beszámoltak, akik a koponyát helyszínelés után elvitték magukkal vizsgálatra.

Az esetről megkérdeztük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan Pere Csaba sajtóreferens a koponyával kapcsolatos kérdésünkre azt írta, hogy az eset valóban megtörtént, a maradványok egy területfeltöltés során kerültek oda, vagyis jelen esetben valószínűleg a vasúti építkezés során. Azt is elárulták, hogy a kirendelt szakértő helyszíni vizsgálata alapján a csontok legalább húsz évesek lehetnek.

„Az ügyet a Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja. Az eljárás jelenlegi szakaszában idegenkezűség gyanúja nem merült fel” – tették hozzá, vagyis nem gyilkosságról lehet szó. A koponya egyébként sem kerülhetett oda utólag, mivel a röszkei vasútvonalon csak 2021 októbere óta dolgoznak, a helyszín pedig valamikor tavaly teljesen átépült.

Kiss Katónak egyébként korábban is voltak „látomásai”, melyek megjárták a médiát. Tavaly épp egy szeánszot tartott Balástyán, amikor egy hang azt súgta neki, hogy menjen a balástyai rém házához, ahol csontokat talál elrejtve a falban, erről az RTL Reggeli című adásában beszélt. Szerinte tizenvalahány áldozat lehetett a gyilkos egykori otthona körül elásva. Megérzései azonban tévedtek, ugyanis a rendőrségi vizsgálat szerint állati eredetű csontok kerültek elő a helyszínen.