Ukrán óriásbábosokkal és más külföldi fellépőkkel jön a Móra parkba a bábszínházi világtalálkozó

A 10. Színházi Olimpia, azon belül is a bábszínházi világtalálkozó kiemelkedő eseménye az országszerte megrendezésre kerülő Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű eseménysorozat, melynek első állomása a Tengerhab gyereknap, május 26–28. között kerül megrendezésre Szegeden, a Móra Ferenc Múzeum előtti téren.

A Tengerhab gyereknap a Langaléta Garabonciások óriásbábos vonulással veszi kezdetét május 26-án 10 órakor, és az ukrajnai Art Prom V.O.S.A. Halak című óriásbábos felvonulásával zárul. A hazaiak közül Gulyás László Egérparádéja, Takács Dani Vitéz Lászlója és a Kövér Béla Bábszínház Pintyőke Cirkusz, világszám! előadása is szerepel a kínálatban.

A Kövér Béla Bábszínház eseményére három napon keresztül hét különböző országból több mint 20 fellépő érkezik Szegedre. Egyebek mellett fellép az olaszországi Irene Vecchia, a portugál José Manuel Valbom Gil és a katalán Company La Tal. Egy különleges érzékszínházi előadással érkezik Tom Gerder és csapata: a Panorama Kino egy improvizatív, interaktív, térspecifikus előadás, melyet pénteken és szombaton két-két alkalommal tekinthet meg a közönség a közlemény szerint.

Fotó: Anna Šolcová / V.O.S.A. / Facebook

A bábelőadások mellett koncertek is várják az érdeklődőket. Szombaton délután a Veronaki Zenekar táncoltatja meg a közönséget, vasárnap pedig a Hahó Együttes dalait hallhatjuk. A háromnapos gyereknap állandó programjai között szerepel a Tekergőtér, a Port Ciggedin múzeum totó és Kádár Ferkó fotószínháza is, de bábsimogató és bábkészítő műhely is várja a gyerekeket és szülőket egyaránt.

A programok ingyenesen látogathatók, de a helyszínen lehetőség lesz támogatói jegy megvásárlására, ami A nagy Lötty című könyvet és egy a 10. Színházi Olimpia keretén belül júniusban megvalósuló előadás belépőjét foglalja magában. Emellett a helyszínen már most meg lehet váltani a Kövér Béla Bábszínház 2023/24-es évad családi bérleteit. A Szervusztok, Pajtikák! programsorozat következő állomásai június 3-án és 4-én, június 17-én és június 23–25. között kerülnek megrendezésre.