Botka László továbbra is azt vallja: Fizessenek a gazdagok!

Botka László egy terjedelmes Facebook-poszttal jelentkezett, melyben a városi lap egyik jegyzetének apropóján arról ír, hogy Magyarországon a járvány és a háború alatt a gazdagok még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lettek.

A polgármester azt írja a hivatkozott cikkek alapján, hogy Európában hazánkban nyílt a legnagyobbra a társadalmi olló: a magyar lakosság vagyonának fele a társadalom felső tíz százalékának a birtokában van, a harmada pedig a felső egy százaléké, miközben a családok többsége elszegényedik. Az inflációra is kitért, mely a szűken vett Európában a legmagasabb és szerinte emiatt is fokozódik az elszegényedés.

Az egyértelmű utalásként Orbán Viktorral illusztrált posztban ezután sorolja azokat az adatokat, melyek szerint a magyarok harmadának nincs annyi pénze, hogy mindig melegen tudja tartani otthonát, több mint kétharmaduknak gondot okozna, ha váratlanul ki kellene fizetnie 100 ezer forintot. Az emberek negyedének még a szűkös megélhetéshez sincs elegendő jövedelme.

Továbbra is meggyőződésem, hogy akinek többje van, annak a felelőssége is nagyobb. A tehetőseknek jobban ki kell vennie a részét a válság leküzdésében. Ne a szegények, hanem azok fizessék meg a válság árát, akik az elmúlt években elképesztő vagyonokat halmoztak fel. Továbbra is azt vallom: »Fizessenek a gazdagok!«” – zárja posztját a felsoroltak után.