A Goodwill Pharma elnézést kér a járványtagadó Tamasi díjazásáért, elhatárolódnak nyilatkozataitól

Nemrég megírtuk a Telex cikke alapján, hogy a szegedi Goodwill Pharma gyógyszeripari vállalat Egészségért Közhasznú Alapítványa által odaítélt Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat dr. Tamasi József kapta, aki a koronavírus-járvány egyik legismertebb hazai konteós alakja volt dr. Gődény György, Lenkei Gábor és Pócs Alfréd mellett.

A cég most kiadott egy közleményt az alapítvánnyal közösen, melyben azt írják, hogy megvizsgálták dr. Tamasi József nyilatkozatait, különösen a Coviddal kapcsolatban tett kijelentéseit, mely alapján elhatárolódnak az általa mondottaktól. Ezen felül a többi díjazottól, akiket megsértett a kialakult helyzet, pedig elnézést kérnek, és azt ígérik, hogy az alapítványi szabályzatot újragondolják, az elérhető etikai normák szerint módosítják.

Mint megjegyezték, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj létrehozásával azt kívánták elérni, hogy legyen egy olyan elismerés, mellyel a páciensek köszönetüket fejezhetik ki orvosaiknak, akik segítették gyógyulásukat, gondoskodtak egészségük visszanyeréséről. A 2017-es alapítványi szabályzat szerint a Közönség Díj jogosultjai között van Tamasi doktor is, ám megjegyezték, hogy erre befolyásunk nem volt.