Egy járvány- és oltástagadó orvos kapta a szegedi gyógyszercég alapítványának közönségdíját

A szegedi Goodwill Pharma gyógyszeripari vállalat Egészségért Közhasznú Alapítványa által odaítélt Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat dr. Tamasi József kapta, aki a koronavírus-járvány egyik legismertebb hazai konteós alakja volt dr. Gődény György, Lenkei Gábor és Pócs Alfréd mellett, erről a Telex számolt be.

 A díjat szakmai zsűri és a közönségszavazás alapján is kiosztják minden évben. A lap szerint Tamasi kilóg a díjazottak sorából, ezzel „méltatlan helyzetbe hozva azokat is, akik valódi szakmai elismerésként kapták a díjat”. Mint írják, a járvány- és oltástagadó „orvoscelebek” csoportját erősítő Tamasi úgy kapta meg a közönségdíjat, hogy praktizál, ami az egyetlen kritérium volt. Hevesen kampányoltak azonban a közösségi oldalakon mellette, de ez nem túl etikus, mivel a díj célja az lenne, hogy a valódi betegek ismerjék el és köszönjék meg a díjazott munkásságát.

Szakmáját tekintve tehát valóban orvos, alapvetően belgyógyász, de ezen felül még rengeteg szakképesítése van hivatalosan is, ám weboldalán bőven felsorol olyanokat is, ami messze vannak a valódi orvostudománytól, mint például a homeopátia, az akupunktúra, a biorezonancia, az ájurvéda és a salaktalanítás. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tőle és a vírusszkeptikus társaitól is elhatárolódott korábban, Tamasi ellen pedig eljárást is indítottak még 2020-ban, ennek eredménye viszont nem ismert, és a kamara sem nyilatkozhat semmit a szabályok szerint, csak maga a vizsgált személy.

További érdekesség, hogy Tamasi rendszeresen szembehelyezkedik a gyógyszeriparral, mégis elfogadta a Goodwill Pharma díját. A másik „furcsaság”, hogy rendszeresen felszólal az online pénzhasználat ellen, mert szerinte ez is az új világrend felé terelés, ám az alapítvány online pénzügyi támogatásával nincs problémája, mellyel profitál is a vírus- és oltástagadásból. A Telex megkeresésére az alapítvány részéról azt nyilatkozták, nem állnak kapcsolatban a MOK-kal, és „nincs ráhatásuk arra, hogy a Facebookon ki és mit oszt meg, és nem is céljuk azt ellenőrizni”.